Venskaber og sådan

Hej

Jeg har i de sidste par måneder fået en masse rigtigt gode venner, som jeg holder meget af. Jeg tror jeg ville have svært ved at undvære dem, da jeg ikke har nogle gode venner i skolen. Vi ses 1-2 gange om ugen, og snakker hver dag på facebook eller skype.
Vi har en lille gruppe, som blev skabt af en vildt åndssvag inside joke. I den gruppe deler vi alle fede oplevelser vi har, og ingen bliver holdt ude.

Den følelse er ved at ændre sig, og jeg er vildt bange for at den ender som med mine gamle venner i 7. Dengang var jeg del af en lignene gruppe, men efterhånden blev jeg skubbet udenfor. Hver gang de havde tænkt sig at lave noget, galdt det om at jeg for alt i verden ikke måtte få det at vide. Jeg fik at vide at jeg var en "røvslikker", fordi jeg altid var sammen med dem. Er stadigt bitter over det, for jeg mener at man gerne må følge efter sine venner, og være sammen med dem. Dog har jeg gjordt mit bedste for IKKE at være en røvslikker efter det.
Nu er jeg ved at føle det samme med mine nye venner, og jeg ved ikke hvad jeg kan gøre anderledes. Jeg er normalt nem at snakke med. Jeg joker meget rundt, og nogle gange ved folk ikke rigtigt om jeg laver sjov eller er seriøs.

Men hvad kan jeg gøre for at undgå at langsomt blive skubbet ud igen?

 

- Det skal lige tilføjes at jeg tænker rigtigt meget når jeg er alene, så det er muligt at alt dette bare er mig der er kommet til en mulig konklusion uden basis, men det var præcis det jeg bildte migselv ind sidst det skete.

1 assist [Løst]
Boblo har bedt om assist fra coach Maya Mayas billede
1 Answer

This one is the BEST answer!
Valgt som bedste assist
1
+1

Kære Boblo

Jeg håber du får god erfaring med Kongsbaks råd, er det prøvet af endnu?

Det er en rigtig ubehagelig følelse, at være usikker på om man er ”inde” eller ”ude” i de venskaber eller grupper man er en del af. Så jeg kan godt forstå du tænker meget over det. Du fortæller også at det føltes som noget du har prøvet før, dvs der må være noget du genkender i din egen eller dine venners handlinger? Noget fortæller dig i hvert fald at du skal være opmærksom, så det er godt du lytter til dig selv.

Men det lyder også som om de venner du har nu, er lidt anderledes end dem du nævner du havde  i 7 klasse, så situationen og menneskene er ikke de samme som sidste gang du oplevede dette. Derfor er det en god idé at finde ud af om der noget i det - som du også tænker at gøre, ved at spørge.

Når jeg læser dit opslag tænker jeg på, om du ofte bruger meget energi på at finde ud af hvad andre vil og har behov for. (hvis det ikke stemmer – så bare spring videre i teksten ;-) Så kan det være svært for både  dig selv og andre at mærke hvem du er, hvilket kan være med til at gøre dem usikre. Som jeg skrev i starten er det en meget ubehagelig følelse at være usikker, da det er svært at handle på og man derfor kan blive i tvivl om egen dømmekraft og følelser.

”Hvad skal jeg sige – gøre i forhold til det, eller det”… Det der er kilde til ubehag, har man ofte lyst til at undgå. 

Så det du fortæller, at dine venner nogle gange ikke ved om du joker eller ej – kan måske være en kilde til deres usikkerhed. Mit råd til dig er, at gøre det mere klart omkring hvem du er – hvornår du joker og hvornår du er oprigtig. – Som Kongsbak skriver, overdrivelse fremmer forståelsen. Det vil gøre dine venner mere trygge i forhold til dig…og dig i forhold til dem.

Du fortæller også, at du tidligere altid fulgte efter dine venner, da du gerne ville være sammen med dem og at du nu er opmærksom på ikke at gøre det samme i din nye venskabsgruppe. Når du beskriver dette tænker jeg, om det nogle gange kan være svært for dig at fornemme dine egne og andres ønsker og grænser? (igen hvis det ikke rammer ind i noget du kan genkende – så bare spring det over J ) Når du bliver mere klar på hvad du vil, eller ikke vil og handler efter det – vil du få mere fornemmelse af dig selv  - og det samme vil andre. I dette ligger også respekten og accepten af dig selv og for andres valg og fravalg. 

Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig skrive igen!   KH Maya. 

 

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet