Ungeprofil

Ungeprofil

Aktiviteter

Assist

Kære Simon

Godt du beder om hjælp.

Du skal ikke sidde selv hver dag. Find en læringsmakker, som du svinger godt med socialt og fagligt arbejder godt sammen med. Og sæt jer sammen og lær sammen, hyg jer sammen.

Fortæl din mor at det er nødvendigt, da du er ved at udvikle en depression. Med din mors OCD, er det ekstra vigtigt, at du kommer væk hjemmefra, så du ikke overtager hendes angst.

Du skal have noget socialt ind i din hverdag nu.

Held og lykke.

Kh isabella

 

 

Dansk

Assist

Kære kæreste til hende med den krænkende mor

Fat mod - din kæreste har levet i det altid - nu har hun dig, så hun begår ikke selvmord - stol på det.

Din rolle er, at anerkende, at din kæreste har en vanskelig mor og opfordre mor og datter til at få hjælp. Eller opfordre din kæreste til at søge hjælp.

Hvis du er meget modig kan du jo sige fra i forhold til moren og fortælle hende (altså din kæreste mor), hvordan du har oplevet det, og at der er brug for forandring.

Dansk

Assist

Hej Julius

Jeg synes det lyder, som om I begge er forvirret. Du havde lige accepteret, at det kun var venskab og så kysser hun med dig (godt nok under påvirkning af alkohol), men noget tyder dog på, at hun også i et eller andet omfang er lidt mere end glad for dig - alene som ven.

Dansk

Assist

Hej

Det du beskriver lyder som en angsttilstand, mange kan opleve i forhold til at knytte sig til et andet menneske og blive glad for en kæreste.

Det kræver mod og det kan være meget angstprovokrende at slippe kontrollen og kaste sig ind i et forhold.

Du beskriver, at du historisk handlede på en angst for at miste din kæreste - så ville du hellere selv gøre det forbi. Men nu er du fanget i den angst, og du skal have brudt din isolation.

Dansk

Assist

Du skal da helt klart fejre din 18 års fødselsdag. Du skal prøve og nyde at være i centrum, nyde at have alle dine venner omkring dig og nyde at de har købt en gave og at dine venner fester for dig og er super feststemte sammen med dig :)

At holde sådan en fest er også en måde at bidrage til et vigtigt fællesskab på - nemlig det sociale fællesskab, som har dig som fælles reference. Du er dine relationer og hvor meget du gør for at holde dem vitale og skabe bånd mellem dine venner former dig og din relation til dine venner.

Dansk

Assist

Det lyder som om du er den fødte billist. Så læn dig tilbage og stol på dig selv og dine køreevner!

Hold fokus på dig selv og din kørsel og minimer din påvirkning af din køresagkyndiges  person.

Lav en positiv visualisering, hvor du forestiller dig, at du kører sikkert som vanligt og består!

Tænk at lidt nervøsitet blot gør dig endnu mere skarp og træk vejret og fortæl dig selv at du godt kan :)

Dansk

Assist

Hej dig med ambitioner

Det kan være en uoverskueligopgave at forbedre sine arbejdsvaner på alle fronter på en gang. Hvis vi stiller for store krav til os selv, kan vi nemt opgive, før vi kommer igang.

Så når du kommer i 2. G så gør dig klart, hvilke fag du afslutter og læg så kræfterne der - og målret din ekstra indsats der. Find evt. nogle kammerater og samarbejd med, så du både har det sjovt og lærer noget samtidig. 

Dansk

Assist

Kære du ensomme

Ensomhed er en universel følelse vi har alle sammen en gang imellem - det er ubehageligt men naturligt og glemmes, når vi igen føler samhørighed. Når ensomhedsfølelsen er vedvarende og daglig er den skadelig og destruktiv for den kan gøre os usiker og passive. MEN det den egentlig vil fortælle dig, er at du trænger til at "bonde og connecte" med nogle i din nærhed.

Dansk

Assist

Kære Anders

Selvmordstanker og tanker om døden kommer når vi er super pressede og stressede. Spørg dig selv:

Er der noget du er ked af?

Er der noget du er bange for?

Er der noget du mangler at italesætte? Sige til andre?

Selvmordstanker er farlige og SKAL tages alvorligt. Snak med nogen om dem og få noget hjælp er mit bedste råd.

Jeg vil foreslå at du får hjælp fra en psykolog/psykoterapeut med speciale i den slags :)

Du kan også få en henvisning ved din egen læge til center for selvmordsforebyggese, der kan du også  få  psykologhjælp :)

Dansk

Assist

Hej Rasmus

Nu, hvor du har fået et råd om, hvor du kan finde ligesindede vil jeg bare lige tilføje noget, som du kan tænke lidt over.

Dansk

Sider