Ungeprofil

Ungeprofil

Aktiviteter

Assist

Dansk

Hej

Det du beskriver lyder som en angsttilstand, mange kan opleve i forhold til at knytte sig til et andet menneske og blive glad for en kæreste.

Det kræver mod og det kan være meget angstprovokrende at slippe kontrollen og kaste sig ind i et forhold.

Du beskriver, at du historisk handlede på en angst for at miste din kæreste - så ville du hellere selv gøre det forbi. Men nu er du fanget i den angst, og du skal have brudt din isolation.

Gå til assist

Assist

Dansk

Du skal da helt klart fejre din 18 års fødselsdag. Du skal prøve og nyde at være i centrum, nyde at have alle dine venner omkring dig og nyde at de har købt en gave og at dine venner fester for dig og er super feststemte sammen med dig :)

At holde sådan en fest er også en måde at bidrage til et vigtigt fællesskab på - nemlig det sociale fællesskab, som har dig som fælles reference. Du er dine relationer og hvor meget du gør for at holde dem vitale og skabe bånd mellem dine venner former dig og din relation til dine venner.

Gå til assist

Assist

Dansk

Det lyder som om du er den fødte billist. Så læn dig tilbage og stol på dig selv og dine køreevner!

Hold fokus på dig selv og din kørsel og minimer din påvirkning af din køresagkyndiges  person.

Lav en positiv visualisering, hvor du forestiller dig, at du kører sikkert som vanligt og består!

Tænk at lidt nervøsitet blot gør dig endnu mere skarp og træk vejret og fortæl dig selv at du godt kan :)

Gå til assist

Assist

Dansk

Hej dig med ambitioner

Det kan være en uoverskueligopgave at forbedre sine arbejdsvaner på alle fronter på en gang. Hvis vi stiller for store krav til os selv, kan vi nemt opgive, før vi kommer igang.

Så når du kommer i 2. G så gør dig klart, hvilke fag du afslutter og læg så kræfterne der - og målret din ekstra indsats der. Find evt. nogle kammerater og samarbejd med, så du både har det sjovt og lærer noget samtidig. 

Gå til assist

Assist

Dansk

Kære du ensomme

Ensomhed er en universel følelse vi har alle sammen en gang imellem - det er ubehageligt men naturligt og glemmes, når vi igen føler samhørighed. Når ensomhedsfølelsen er vedvarende og daglig er den skadelig og destruktiv for den kan gøre os usiker og passive. MEN det den egentlig vil fortælle dig, er at du trænger til at "bonde og connecte" med nogle i din nærhed.

Gå til assist

Assist

Dansk

Kære Anders

Selvmordstanker og tanker om døden kommer når vi er super pressede og stressede. Spørg dig selv:

Er der noget du er ked af?

Er der noget du er bange for?

Er der noget du mangler at italesætte? Sige til andre?

Selvmordstanker er farlige og SKAL tages alvorligt. Snak med nogen om dem og få noget hjælp er mit bedste råd.

Jeg vil foreslå at du får hjælp fra en psykolog/psykoterapeut med speciale i den slags :)

Du kan også få en henvisning ved din egen læge til center for selvmordsforebyggese, der kan du også  få  psykologhjælp :)

Gå til assist

Assist

Dansk

Hej Rasmus

Nu, hvor du har fået et råd om, hvor du kan finde ligesindede vil jeg bare lige tilføje noget, som du kan tænke lidt over.

Gå til assist

Assist

Dansk

Hej

Gør op med dig selv om du skal bruge dit liv på at leve dine forældres drømme ud eller dine egne?

Du skal selvfølgelig leve dine egne drømme!

Du er meget anderledes end dem og du skal ikke blive afhængig af deres accept af dine drømme. Gå efter din musik, gå efter alt det du elsker og sig fra over for deres ambitioner på dine vegne.

Spild ikke dit liv på at gøre dine foældre glade - gør dig selv glad, det er det du har et ansvar over for, så må dine forældre lære at respektere dine valg. Ellers må du sige klart og tydeligt fra.

Gå til assist

Assist

Dansk

Det lyder som en svær situation du er i. Som storebror vil du gerne redde hele familien, som du skriver. Det er heroisk af dig. Men det her er et problem, som først og fremmest angår din far - og din mor. Din far har tilsyneladende svært ved at udtrykke, hvad det er han er ked af, såret over, usikker på, vred over eller bange for.

Gå til assist

Assist

Dansk

Du skriver at din veninde lige har forsøgt at tage sit eget liv ved at tage piller, så det betyder jo at hun er mega deprimeret. Og så tænker man jo virkelig negativt.

Du skriver også at der foregår noget i din familie og der er sendt en indberetning til kommunen. Det betyder jo, at I begge to er mega sårbare lige nu, og så kan man nemt komme til at såre hinanden. Din veninde har tilsyneladende oplevet det som angstprovokerende at være alene på brobygning og savnet dig. Det er hendes angst for at miste dig, der gør at hun angriber dig - hun oplever det ubevidst som et svigt.

Gå til assist