Springe ud

Så jeg er homoseksuel og jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal få styr på det med min klasse. I min klasse er vi 20 i alt og jeg har allerade fortalt 9 af dem og 5 fra parralelklassen. De har alle sammen støttet mig og holdt min hemmelighed.

Det er faktisk min måde at springe ud til klassen på. Jeg fortæller basically én person af gangen. Men jeg syntes det går for langsomt og
jeg vil gerne fortælle dem alle hvem jeg virkelig er. Men problemet er bare at jeg tror at de (for de meste drengene) er homophobic.

Grunden til at jeg TROR er fordi jeg lytter en lillesmule af deres samtaler, specielt når det kommer til homoseksuelle. Og lad os bare sige at jeg prøver bedst at lade som om jeg er usynligt når de gør.

Et tidspunkt hvor hele min klasse (og parralelklassen) skulle til Slagelse, så vi 2 piger kysse hinanden. Jeg syntes det var sødt, men nogen piger fra parralelklassen sagde "Ad! Se lige dem!"
Og det fik mig til at tænke, selvom det var en lille kommentar fra pigerne og nogle drenge fra klassen der taler om "hvor klamt det er at være bøsse", var det overhoved en god idé at springe ud fra starten hvis halvdelen af eleverne fra min skole er homophobic?

P.S. Mine forældre ved heller ikke at jeg er homoseksuel, og jeg er også vildt bange for at komme ud til dem, også er min mor også
religiøs.

Min overordnet spørgsmåle er så:
-Burde jeg fortsætte med at sige det en af gangen? Eller burde jeg bare springe ud?
-Hvad gør jeg med min forældre? Specielt med min mor..

På forhånd tak.

3 assists
IamPat har bedt om assist fra coach Alex Alexs billede
3 Assists

1
+1

Hej IamPat

Der er allerede sagt rigtig mange gode ting, så jeg vil blot supplere med nogle af mine strøtanker. 

Jeg tror ikke rigtig på at der findes en rigtig eller forkert måde at springe ud på. Hvad end der virker for dig er den rigtige måde. 

Når 14 på skolen allerede ved det, tænker jeg at du er kommet ret langt, men du føler et behov for at det går hurtigere...at det bare kan komme ud til alle i klassen (og så kommer det jo nok også ud til de andre på skolen)

Jeg kan godt følge din bekymring for hvordan det vil blive taget imod af resten af klassen. 

Du har hørt nogle fra klassen snakke på en måde der får dig til at tænke at de er homophobic. Sådan tror jeg ikke det behøver at være, selvom jeg godt kan følge din tanke ud fra de ting du har hørt. 
Nogle gange siger man nogle ting, fordi man tror det er det "man skal" sige. Mange drenge kan være bange for at sige  det er sgu da fint nok at være bøsse fordi de kan være bange for om nogen så tænker at det så betyder at de selv er bøsse. Så kan det være lettere at for sagt noget pis, om at det er klamt osv. Så længe man tænker at fællesskabets holdning er at bøsser er klamme, vil mange måske sige det. 
I det øjeblik man finder ud af at der faktisk er nogen i fællesskabet der er bøsse, eller at andre i fællesskabet mener at det er helt okay, vil "holdningen", hurtigt ændre sig. Et meget stort flertal af både unge og gamle er, i dag, fuldstændig enige i at der findes mange måde at leve sit liv på. Sådan er det garanteret også i din klasse. 

Jeg ved ikke om du skal sige det til alle eller fortsætte med én af gangen. Jeg mener som sagt den rigtige løsning, er den der virker bedst for dig, og det kan selvfølgelig være svært at vide på forhånd. 
Men du ved jo, hvordan det her med én af gangen har fungeret indtil videre. Måske giver det mening for dig at fortsætte sådan indtil du føler dig tryg nok ved at melde det ud til alle?

Og så er der din familie, og måske særligt din mor. 
Jeg fornemmer at du på den ene side har et behov for at være åben omkring din seksualitet, overfor din familie, så du kan være dig selv. 
På den anden side er du bange for hvad det kan betyde for jeres familierelation, hvis du siger tingene som de er. 
Selv om din mor er meget religiøs, kan det sagtens være at hun tager mere positivt imod "nyheden" end du forventer. Først og fremmest er du jo hendes søn, og religion og homoseksualitet kan sagtens følges ad. 
Det kan også være hun allerede ved det, og venter på at du selv melder noget ud? Det er i hvert fald en oplevelse jeg tror mange kender til. 

Jeg kan ikke lade være med at tænke, om du måske har sat dig selv lidt under pres, i forhold til familien. Når nu der allerede er 14 i skolen der ved det. Kunne man så forestille sig at det på én eller anden måde også nåede til din familie, i takt med at flere og flere kender til din seksualitet? 
Kunne det måske ligefrem være den måde du vælger at sige det på? At sige det til "alle andre" så din familie i sidste ende ikke kan undgå at finde ud af det? Det kunne måske være en mulighed. Hvis ikke det er det, skal du msåke overveje at få meldt noget ud til familien snart, for en hemmelighed bliver sværere og sværere at holde hemmelig, i takt med at flere og flere kender til den. 

I sidste ende må det komme an på om behovet for at være åben, eller frygten for dine forældres reaktion fylder mest. Jeg ved ikke hvad der er det rigtige for dig. 

Jeg håber du finder en god løsning for dig. Lige meget hvad skal du huske på at du er lige præcis som du skal være. Og lige meget om folk reagerer godt eller dårligt på din seksualitet, så er du perfekt som du er. 

Held og lykke 
Alex

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

Hej IamPat

Jeg sprang først ud efter jeg kom i gymnasiet, men ville egentlig gerne have gjort det noget før. Jeg har vidst at jeg er bøsse siden kort efter jeg fyldte ti år, men allerede få uger efter jeg fandt ud af det, sagde en af mine daværende venner, at han ville slå mig ihjel hvis jeg var bøsse. For at kunne føle mig mere tryk, begyndte jeg at gå til selvforsvar, og det var først da jeg kom i sjette klasse at jeg følte mig parat til at springe ud.

Det skulle dog først blive meget senere, pga. flere trusler og psykisk sygdom i familien, der senere ledte til en skilsmisse (og den enes død, men det var først efter gymnasiet) men det lykkedes mig undervejs at springe ud overfor mine forældre, en dreng jeg havde et crush på, og ham, der havde givet mig dødstruslen.

Da jeg kom i gymnasiet var det helt anderledes. Der var godt nok et par homofober, men de var i mindretal, i modsætningen til det meste af min skoletid, så på tredjedagen af gymnasiets introforløb sprang jeg ud. Det foregik under en skoleudflugt til en park i københavn, hvor vi spiste frokost, og en af de førnævnte homofober, der forinden havde plabret om dødelighed blandt bøsser (han mente at vi kun har en 40-års forventet levetid pga. selvmord og aids) lavede en spøg om at ville skrive "bøsse" i panden på mig med en spridttusch. En pige, der sad ved siden af, spurgte ham noget forarget og anklagende hvorfor han dog ville gøre det, hvortil svaret kom "fordi han ER bøsse", og derefter henvendt til mig: "du er bøsse, er du ik'?" - også ment som en spøg, men jeg besluttede mig i det øjeblik at overraske ham totalt ved at vælge netop den situation til at springe ud, så jeg svarede bare "ja". Han var noget overrasket, men det så ud til at ændre hans perspektiv totalt, og han undskyldte for sine tidligere forsøg på at være vittig. Han var ærligt undskyldende og jeg havde allerede fået en fornemmelse af at han var god nok i bund og grund, men han kom fra en mindre progressiv kultur og havde ikke gennemtænkt sine holdninger til bøsser før, så jeg tilgav ham det uden noget videre.

Jeg måtte godt nok høre på nogle homofobiske kommentarer fra nogle andre klassekammerater de følgende dage, men det var oftest personligt ment og virkede derfor for ynkeligt, til at jeg egentlig blev fornærmet, og så var det ikke længe før jeg fik min første kæreste.

Det trak vidst lidt i langt ud, men mit indtryk er, at din situation virker mere som starten af min gymnasietid end min folkeskoletid, og hvis du allerede har sprunget ud overfor 14, der støtter dig, er det sandsynligt at de vil bakke dig op hvis der skulle være konfrontationer, så hvis du føler dig klar til det, lyder det som om du godt kan springe ud uden den større risiko.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

En god hovedregel er altid, at du ikke skal gøre noget, før du føler dig klar til det, og er i en situation hvor du føler dig sikker.

Personligt sprang jeg først ud i sommers ved slutningen af gymnasie, til dels fordi jeg også havde lagt mærke til, hvordan homoseksualitet ofte er et emne for nedgørende "humor" - men det er ofte ikke mere end det. For de flestes tilfælde (desværre ikke alle) er homoseksualitet noget, der er sjovt at gøre grin med og se ned på, og ikke andet. Om det er det, der er tilfældet med dine klassekammerater ved jeg selvfølgelig ikke.

Men det kan ikke siges ofte nok: Du har ikke pligt til at fortælle nogen, at du er homoseksuel, hvis du ikke har lyst, føler dig klar eller føler, at det er rigtigt at fortælle. Det er fuldstændigt op til dig - også hvordan du siger det.

Selv havde jeg fortalt det til et par venner, men da jeg valgte at springe ud til min klasse, gjorde jeg det da vi alle sammen var samlet - men igen kommer det an på mange ting.

Det skal dog siges, at jeg kun kan forestille mig at der er større chance for negativ respons i de større klasser i folkeskolen, fordi det ofte først er her mange drenge begynder at udfordre- og forstå sig selv.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet