Søvnproblemer

Hej folkens.

 Jeg er en 18 årig dreng som for første gang har fået en seriøs kæreste. Vi har snakket om flere gange at vi er som skabt for hinanden, og vi er meget åbne over for hinanden og elsker at være sammen. Jeg har dog det problem, at når vi sover sammen, så kan jeg simpelthen ikke sove. Vi ligger med armene om hinanden det meste af natten, og jeg synes egentlig jeg ligger godt. Men jeg føler mig slet ikke træt. Min kæreste vågner en gang i mellem og så kysser vi lidt og så sover hun videre. Men jeg ligger bare der og kigger ud i rummet. Det er pisse irriterende for jeg er virkelig træt dagen efter. Jeg bor dog stadig hjemme så jeg sover som regel godt, det er kun når jeg sover med min kæreste. Vi har snakket om at det er vildt mærkeligt og ingen af os ved hvorfor. Heller ikke mine forældre har hørt om det før. Nogen der har nogle forslag til hvad det kan være og hvad jeg kan gøre?

Tak for hjælpen

2 assists
En dude har bedt om assist fra coach Alex Alexs billede
2 Assists

1
0

Hey Dude

Jeg tror virkelig Bobcat er inde på noget her. Det der med at vende sig til at sove sammen med et andet menneske, er altså ret stort, og det kan sagtens være det der holder dig vågen. Det kan sagtens være du ikke ligger og tænker de her konkrete tanker. Men jeg tror sagtens at din krop ubevidst kan køre i højt gear, og have svært ved at falde ned, fordi det bare er FOR VILDT at ligge ved siden af det menneske du elsker. Du er simpelthen på love overdrive :)

Det med at tage et varmt bad, er en god idé. Eller en bog. Hvis dine tanker bliver optaget af en bog, kan det måske hjælpe dig til at koble af, og finde mere ro. Hvis du slet ikke er til at læse, kunne det også være en lydbog. Eller måske en app med nogle enkle mindfulness øvelse. Der findes masser af gode apps, der hjælper én til at fokusere på noget roligt musik, eller en stemme, der får tankerne til at finde ro. 

Til sidst tænker jeg også at tiden kan være din ven her. Lige nu, hvor tingene er nye kan din krop bare være fyldt af spænding og den her følelse af "hvor er det vildt det her". Med tiden bliver de måske nemmere, i takt med at din krop vender sig til følelsen af at sove med din kæreste. 

Jeg håber det snart blvier bedre :) Alex

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

Når du skriver, at problemet kun opstår ved din kærestes tilstedeværelse, kan jeg ikke lade være med at tænke på, om der mon kører nogle bestemte tanker/følelser rundt i hovedet på dig i situationen? Det kunne f.eks. være glæde, nervøsitet eller spænding, der gør, at du ikke føler dig træt.

 

Jeg kender fra mig selv den situation, hvor jeg har været træt hele dagen, men hvor jeg ved sengetid begynder at glæde mig over noget, jeg skal dagen efter, hvorefter trætheden pludselig forsvinder helt.

 

Et varmt bad kan nogle gange gøre det lettere at falde i søvn. Eventuelt kan du spørge din læge efter nogle sovepiller, hvis det ikke bliver bedre indenfor de næste par uger. 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet