Flytte hjemmefra og problemer med venner

Hej mitassist.

Jeg har næsten lige oprettet en profil da jeg virkelig har brug for hjælp og håber i vil hjælpe. Jeg er en dreng på 17 år som skal flytte hjemmefra her den 10 august, da jeg skal starte på HF søfart på Ærø. Jeg er meget nervøs da jeg tidligere har sidste år gik på efterskole hvor jeg havde en del problemer med at få venner, hvilket var et resultat i at jeg blev meget indelukket. Et andet problem jeg har er jeg har svært ved at finde venner, har ingen idé om hvordan det foregår på en HF, om man bare spørg "vil du ud og spille fodbold med mig?" Eller hvad man gør.
Og et sidste problem er at jeg læsper, hvilket gør mig meget genert og gør at jeg heller ikke rigtigt snakke med folk..

Så ja... som i kan læse har jeg en masse ting på hjernen der kører rundt lige for tiden..

Hilsen krillch//Nikolaj

3 assists
Krillch har bedt om assist fra coach Alexander Alexanders billede

Kommentarer

Hej jeg kan se dit problem jeg går på folkeskole og er kun ti jeg er lige som duc jeg har også svært ved at skaffe venner og taler heller ikke så meget men en god ide kan være at downloade My tom det er en kan som er på en måde en ven for man skal vaske dem oc ligge den i seng det har hjulpet mig meget:)

- Katrine - 5 år ago.
3 Assists

1
+2

Jeg tror det her bliver noget andet, for I har nok mange flere ting til fælles når har valgt den samme linje. Bare Husk at det med søfart altid er noget fælles for jer lige meget hvor forskellige i ellers er.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

Hej Nikolaj. Tillykke med det nye spændende du skal igang med. 

Jeg havde det lidt på samme måde da jeg var på din alder og har derfor nogle tips til dig.

Det er ultra vigtigt at du lytter til dig selv - hvordan du har det med situationen.

Så længe de sommerfugle/nervøsiteten du har i maven ikke afholder dig fra at "gå ind" i det nye du skal lære, de nye mennesker du møder og nye ting du oplever er det helt ok at være lidt nervøs. Det jeg mener er at du skal prøve at mærke din lyst til at studere og din glæde forbundet med det - så kan du faktisk bruge det nye spændende faglige til at føle dig tilpas i de nye omstændigheder/pmgivelser du er ved at springe ud i :-) Hvis du vil kan jeg godt støtte dig undervejs over mail. Jeg har en lillebror på din alder og er storesøster med stort S. Og så ved jeg rigtig meget om uddannelse og uddannelsessystemet.

Du skal nok også begynde at elske din nervøsitet. Når du syntes at du er indelukket pga dine oplevelser på efterskole, kan det sagtens være at det forandre sig et andet og nyt sted.

HF er et kortere forløb hvor en almindelig gymnasieuddannelse er treårrig. Der kan være fordele og ulemper ved begge. Men det vigtigeste er at du finder ud af forskellen og om du er til HF eller gynasiet. Du kan ringe og tale med studievejlederen på dit kommende studie for en afklarende berolignde snak. Og jeg vil som sagt gerne give dig råd og tale med dig over mail hvis du kunne tænke dig det. Det er også helt ok hvis du ikke vil dette. Det er bare at min lillebror står i præcis samme situation og jeg har hjælper mere end gerne hvor jeg kan. God sommer

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

Hej Krillch.

Det er godt du spørger om hjælp og ikke er indelukket med det.
Og selvfølgelig vil jeg hjælpe dig.
Det lyder spændende med HF, det er altid lidt nervepirrende med nye ting i ens liv, men sådan skulle det også helst gerne være jo. Det betyder bare at du er ved at blive voksen.
Angående at du føler du er blevet lidt indelukket, så tror jeg bare at du skal prøve at fokusere fremad i stedet for at tænke på hvordan det var på efterskolen. Jeg ved det kan være svært, men du skal tænke på at der højest sandsynligt ikke er nogen der rigtig kender dig på HF, og du kender ikke dem. Og folk er mere voksne og man er ligesom samlet om en fælles interesse i Søfart. Prøv at indstille hovedet på at være åben overfor nye indtryk og nye mennesker. Og så bare vær ligeglad med mennesker som ikke interesserer sig for dig. For du vil helt sikkert altid møde mennesker som er underlige. Jeg har selv oplevet det med ikke rigtig at få venner, eller i hvert fald at de venner jeg havde ikke rigtig mente at JEG var DERES ven. Og så har jeg bare lært mig selv at de få venner jeg har (2 stykker) at det er nok. Jeg har ikke lyst til at have mange venner, jeg har lyst til at give de venner jeg har alt min opmærksomhed. Så mit råd er at jeg synes du bare skal tage tiden som den kommer, og så skal vennerne nok komme til dig. Vær dig selv og aldrig ændre dig selv for nogen. Og så gå op i de/den venner/ven du har. Du behøver ikke overanstrenge dig selv for at få venner, men hvis du har lyst til at tage i biografen en aften og du har lyst til at tage nogle fra klassen med, så kan du jo bare spørge dem, men hvis ikke du har lyst så skal du ikke spørge bare for at gøre det. :) .
Det skal nok gå det hele, bare husk at have dig selv med hele vejen. Og så gå ind til den nye tid i dit liv med åbne arme og bare nyd det.
Og angående det at du læsper, det er jo en del af dig. Det er sådan du er og det kan du jo ikke gøre for. Så det bedste du kan gøre er bare at acceptere det. Og så håbe på folk også accepterer det. Men jo før du accepterer det, hurtigere vil du også komme væk fra at være genert. Men kan godt forstå det er svært. Folk er generelt mere voksne når man begynder på uddannelse og det gør også at man accepterer hinanden hurtigere, så bare snak løs og lad dem høre din stemme, så må folk jo selv finde ud af om din stemme skal afgøre hvem du er. Men husk at være ligeglad med det og ikke lade dig påvirke, for du kan jo ikke gøre ved det. Det er en del af dig, og hvis der er nogen der driller eller laver sjov med det så er det altså mobning, og det hører bare ingen steder hjemme. Det skal stoppes! Så det bliver du nød til at sige til dem. Om det så er igennem en underviser eller at du selv gør det. Husk altid at tænke på dig selv og at acceptere dig selv.
En måde at lære at acceptere dig selv kan være at snakke med nogen om det. Det lyder underligt, men den bedste måde er nok at snakke med en af dine forældre om det. Sig det som det er, at du er genert på grund af at du læsper, og så lyt til dine forældre. Forældre er lavet til at hjælpe dig ligemeget hvad og det skal du udnytte. Fortæl at om hvorfor du er genert. Og fortæl eventuelt at du har skrevet herinde omkring dine problemer.

Jeg glæder mig sådan på dine vegne omkring HF Søfart, det bliver da helt vildt spændende.
Held og lykke med det Nikolaj, jeg håber det bedste for dig.

- Alexander

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet