Nervøs over eksamen

Jeg var forleden oppe til eksamen i matematik og det gik overhovedet ikke som forventet. Jeg får kun 12-taller i matematik og finder det meget nemt, men i dag skete der noget og jeg ved ikke hvad. Jeg fik i dag 4 til mundtlig matematik eksamen.

Jeg er skuffet over mig selv!

Jeg havde forbedret mig og det hele, men var stadig nervøs til prøven og det kunne ses. Jeg vil gerne vide hvad man skal gøre for og overkomme denne eksamensnervøsitet. For selvom denne eksamen er ligegyldig for mig vil jeg stadig godt afslutte, med et nogenlunde snit.

2 assists [Løst]
Fitnessguy har bedt om assist fra coach Thea Theas billede
2 Assists

1
0

Hej Fitnessguy,

Jeg kan se du har fået nogle rigtig fine svar fra andre, så jeg vil bare lige supplere med lidt konkret, du kan gøre næste gang du oplever nervøsiteten tage over.

Når man bliver nervøs for eksamen er der flere ting på spil. Der er ens eget pres om, at man virkelig gerne vil have det går godt, fordi det måske er et fag, man normalt er super stærk i. Samtidig er der forventninger fra forældre, venner og lærer man også føler man skal leve op til. Det kan også være man ved, at man stinker i det fag, og derfor NATURLIGVIS er nervøs, fordi man ved det her bliver svært. Uanset grunden til nervøsiteten er der nogle konkrete ting man kan gøre:

- Forberedelse er klart den vigtigste. Jo mere forberedt man er, jo bedre kan man TALE (eller skrive) sig ud af det. Du får følelsen af selvsikkerhed, og det gør din hjerne skarpere.
- Når man mundtlig skal være på kan nervøsiteten nogen gange tage helt over, enten imens man er derinde eller står og venter på at skulle ind. Her kan det være rigtig godt at trække vejret langsomt helt ned i maven, og fokusere på noget i rummet man er i. Altså rette din opmærkhed et andet sted hen.
- Hvis man har mod til det hjælper det nogen gange at sige højt til andre, at man er nervøs. Det kan være en ven udenfor lokalet, forældrene dagen før eller læreren når man kommer ind. Det at sige det højt gør, at du derved ofte vil kunne fornemme andres forventninger til dig, og derved opdage, at det er okay, hvis det ikke går helt som forventet.

Husk en eksamen fortæller ikke hvem DU er som person, eller hvad du kan. Den fortæller, hvordan du er i eksamens situation og ikke så meget andet. Ja,du får en karakter og ja, den bliver brugt til et gennemsnit, men heldigvis er der rigtig mange måder at forbedre det på senere i livet, hvis du skulle få brug for det.

Hvis du gerne vil have noget uddybet eller bare har lyst til at skrive igen er du meget velkommen. Held og lykke med alle eksamerne - og husk at nyd sommeren uanset hvordan det går.

MVH Thea

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
+3

Jeg havde det samme problem i min engelsk eksamen for et par dage siden. Det var dog slet ikke lige så slemt som dit. Alle mine venner fik 12, og jeg fik selv 10, selvom jeg altid har været meget bedre til engelsk end dem. Var helt sikker på et 12, men ak.

For at fjerne nervøsitet omrking eksamen synes jeg den bedste metode er at være forberedt godt nok. Hvis jeg selv føler at jeg er fuldstændig klar, føler jeg mig ikke så nervøs. Det er dog klart at der altid vil være en smule man ikke kan komme af med, sådan er det altid.

Håber det hjalp!

Kommentarer

Tak for hjælpen Boblo

- Fitnessguy - 6 år ago.
Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet