Forældre har vi alle sammen, men hold op hvor kan de være nederen nogen gange. Bedst som man tror alt er godt, får man et møgfald, som også Peter har erfaret:

Og hvad gør man lige i den situation? Og hvorfor er de så sure?

 

De fleste teenagere oplever, at løbe ind i en konflikt med deres forældre i stil med den Peter beskriver. Hvor man bare overhovedet ikke kan holde ud at være sammen med sine forældre, fordi de slet ikke har forståelse for ens verden og går op i nogle ting som er tåbelige og ligegyldige.

 

I teenageårene bliver man mere og mere selvstændig, og det er derfor helt naturligt, at man forsøger at løsrive sig fra sine forældre. Man begynder at stille spørgsmålstegn ved det de gør og siger, prøver at bestemme flere ting selv og i det hele taget skabe ens egen verden og identitet.

Det er en helt naturlig del af det at gå fra at være barn til at være voksen og det vil uundgåeligt skabe nogle konflikter. For pludselig er man ikke længere et barn, men derimod et ungt menneske, der stiller spørgsmål ved de beslutninger ens forældre træffer og de ting de mener er vigtige for én. Man er ganske enkelt ved at udvikle sin egen opfattelse af sig selv og den familie man er en del af.

 

Man kan let få følelsen af, at ens forældre er imod én, men som regel handler det mere om, at hverken ens forældre eller en selv er særligt gode til at lytte til og forstå hinanden. Som oftest vil det være sådan, at begge parter har ret, men begge parter samtidig tager fejl. Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du måske. Det kan det, fordi I går op i forskellige ting, og der er forskellige ting der er vigtige for jer.

 

Næste gang du oplever en konflikt med dine forældre, så forklar dem hvad der er vigtigt for dig og se om I sammen kan finde en løsning, hvor du selv er med til at bestemme samtidig med, at du selvfølgelig også lytter til det der er vigtigt for dine forældre.

Det er er en god ting, at turde stå op for sig selv og kæmpe for det man synes er rigtigt. Men det er endnu vigtigere at kunne lytte til hvad andre siger og mener. Det behøver nemlig ikke betyde at man er enig, men gør derimod, at man kan finde en løsning som alle kan trives med.

 

Selvom forældre kan være pisse møghamrende ulideligt irriterende, har de fleste det til fælles, at de ønsker det bedste for deres børn. Nogle gange ved forældre også ting, som man slet ikke er klar over som ung. Og hvis man er villig til at lytte til dem, bliver det som regel også nemmere for dem at lytte til én.

 

Så selvom forældre kan være totalt idiotiske at høre på nogle gange, så vil de dig som regel det bedste, og kan også godt finde ud af at lytte, hvis du prøver at tale med dem, som CalypZo også skriver:

Lykke til!

 

MitAssist-teamet