Jeg læsper + godt og blandet

Hej mitassist

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal starte, men nu prøver jeg bare at kaste mig ud i det.. Jeg læsper, hvilket betyder jeg har svært ved at sige ord med s. Det er ikke fordi jeg er blevet mobbet med det eller har haft nogle "dumme" episoder med det, jeg dømmer mig selv for hårdt på det. Jeg har altid en stemme/tanke i baghovedet om der nu er nogle som lægger mærke til de talefejl jeg nu laver, + jeg har det med at straffe mig selv nogle gange når det, hvor jeg enten skælder ud på mig selv, eller har det med at låse døren til toilettet, tænde for den varme hane og skolde mig selv i få sekunder. Som 18-årig kan det altså være hårdt at have sådan en "byld på ryggen" Et andet problem jeg har som jeg tror er pågrund af min læspen, er at jeg har svigtende selvtillid, det sker tit når det er jeg prøver at snakke med piger, så jeg har ikke rigtig haft et "tæt" forhold / en kærste endnu vil gør jeg føler mig lidt presset..

håber I kan komme med nogle råd.
Hilsen Nikolaj

2 assists
Krillch har bedt om assist fra coach jens jenss billede
2 Assists

1
0

 

Hej Nikolaj,

Jeg kan godt forstå du ikke finder din situation særlig sjov og at det påvirket din selvtillid og selvværd. En rigtig vigtig ting at huske på er, at det altid er bedst at være sig selv, for hvis man begynder at skjule hvem man er, kan man risikere at få det dårligt pga det. Har du prøvet at tænke på din læspen, som en unik ting, som gør dig mere speciel end andre? Og som folk måske opfatter som et positiv kendetegn ved dig, som de godt kan lide? Du siger du ikke har oplevet mobning eller dårlige situationer med din læspen, hvilket jo sagtens kunne tyde på at det er helt okay at du læsper? :) så forsøg ikke at være så hård ved dig selv, du er den bedste udgave af dig selv og det er lige det du skal være. Men som Pestilenze nævner, ville det at gå op i noget som gør dig glad og som du er god til, ændre dit fokus på det negative du ser omkring din læspen. Og du er 18, du har lang tid foran dig, til at finde en sød pige, så jeg ville ikke bekymre mig om det, ud fra min egen erfaring med at ville finde kærligheden hurtigt. Jeg håber dette vil hjælpe lidt, du må endelig skrive hvis du har brug for at snakke yderligere :)

 

Hilsen

jens

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
0

Hej Nikolaj.
Jeg forstår godt din situation. Jeg har selv haft problemer med selvværd og selvtillid efter en periode med mobning. Jeg har også gjort det med at dømme mig selv for hårdt. Og det er hammer usundt. Men det hjælper ikke at vide det. Jeg vil i stedet fortælle hvad jeg gjorde for at slippe af med det. Den første ting jeg gjorde var at finde noget der gjorde at jeg havde det godt, og tænkte godt om mig selv. Jeg fandt noget godt musik at høre, og vigtigst af alt begyndte jeg at gå mere op i mit udseende. Det at jeg kunne kigge på mig selv i spejlet og være tilfreds med mig selv gjorde en kæmpe forskel. Og det andet er at finde noget man er god til. Om det er sport, komedie, drama eller musik er ligegyldigt. Bare det at opnå noget og forbedre sig er en kæmpe boost og stor hjælp til at være selvsikker. Og til sidst så er det at sige fuck presset fra normerne. I stedet for at tænke så meget på at få et tæt forhold til en pige som kæreste, så gå efter at få en ven. Vær åben og følsom. Del dine tanker med hende. Det kan godt være det ikke virker på alle piger, men rigtig mange piger sætter pris på en følsom mand.
Håber du kan bruge noget af det, held og lykke :)

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet