jalox

Jeg er så syg jalox på min ven fordi han har fåt en flirt med hen jeg er forelske i. han ved ik jeg er forelske i hen men aligevel :( hader mig selv for af være sån. vil have min gode ven igen. Hvordan???? hjælp!!!

2 assists [Løst]
Q har bedt om assist fra coach Maya Mayas billede
2 Assists

This one is the BEST answer!
Valgt som bedste assist
1
+1

Kære Q.  

Det er rigtig svært at være jaloux på èn man holder af, og der er så mange følelser i spil på én gang. Så jeg kan godt forstå du syntes det er svært. Ofte når man er jaloux er dèt der er værst, alle de fantasier og forestillinger man har omkring den person og det ikke at få svar på dem! Det er hårdt at gå med det inde i sig selv og føle sig forkert og skyldig i det.     Jalouxi er ikke en forkert følelse, men noget alle oplever!.. Det er bare svært at bruge det til noget konstruktivt hvis man ikke taler sammen om det. Som sagt er fantasierne dét der kan plage mest og være årsag til de smertefulde følelser, fordi de kan ændre sig hele tiden og være svære at holde styr på. Det er nemmere at forholde sig til noget man ved er virkeligt.. også selv om det kan gøre ondt.  

Jeg tror du vil opleve at få en rigtig god samtale med din ven, hvis du kan fortælle ham hvordan du har det.. som dig. Hvis du kan undgå at beskylde ham for at han gør noget forkert - for som du skriver kender han ikke til dine følelser for hende. Man kan heller ikke styre andre menneskers handlinger, men kun påvirke situationen ved selv at tage ansvar for den.  

Men fortæl ham om dit dilemma og så vil I sammen finde ud af det - han er jo din ven :-) Jeg kender rigtig mange der har - og jeg har også selv haft rigtig gode oplevelser med at "åbne for posen" og fortælle om følelserne og hvad det gør ved dig.

Jeg syntes de andre assists du har fået er rigtig gode og håber du har kunne bruge noget af det?  Held og lykke med det - det bliver bedre!

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet

1
+1

Hej Q

Jeg kan godt se dit problem og det er helt sikkert ikke særlig fedt. Ud over at følelsen af at være jalous i sig selv er helt forfærdenlig så er det bare endnu værre samtidig at have det dårligt over at være jalous. Det er sådan lidt dobbelt svært. 

Jeg er ikke helt enig med Kongsbak og Boblo på den her. Jeg synes ike det er rimeligt at sige noget til din ven. Det fornemmer jeg heller ikke du selv synes.
Hvis logikken er at du skal snakke med din ven for at få ham til ikke at flirte med den pige du er forelsket i så tror jeg faktisk bare det vil gøre din jalousi værre. For som jeg ser det så betyder det at din ven så skal ændre på noget han gør (som jo ikke er forkert) for at du kan få det bedre. Og det tror jeg vil være med til at gøre at du vil få det sværere ved at komme af med jalousien på lang sigt. 
Jalousien kommer inde fra dig og det er nok også der du skal finde løsningen. 
Jeg kender selv til det med jalousi og jeg har fundet ud af at det overhovedet ikke handler om hvad andre gør, men hvordan man har det med sig selv. Hvis man er usikker eller ikke føler man er god nok, så bliver man let jalous. Sådan var det i hvert fald for mig. 
Jeg kan sagtens stadig blive jalous, men det er blevet meget bedre efter jeg har fundet ud af hvorfor jalousien kommer. 
Jeg var engang også vildt jalous på min søster. Jeg fandt ud af at det var fordi hun gjorde mange af de ting jeg ikke selv turde og først tænkte jeg også at det var hendes fejl og at det var hende der skulle lave noget om. Men jeg fandt ud af at det var mig der skulle lave noget om. Alt det her fandt jeg så ikke lige helt ud af selv. Havde nogle samtaler med en kontaktperson. 
Han hjælp med at jeg prøvede selv at gøre nogle af de her ting. Nogle gange gik det slet ikke og nogle gange gik det ok. Men efter lang tid fik jeg meget mere tro på mig selv og jeg kunne bedre se de ting jeg var god til i stedet for kun at se dig jeg ikke kunne og det min søster var god til. 
Så det jeg vil råde dig til at gøre er at prøve at finde ud af hvad det er din ven kan og er god til som du ville ønske du selv kunne. Og måske prøve det af. Men prøv også at finde ud af hvad det er du er særlig god til for der er helt sikkert noget. Måske ikke det samme som din ven men så er der noget andet. Og så vil jeg råde dig til at snakke med en voksen om det. Jeg fik min kontaktperson gennem min kommune og det kan man sikkert også i din. Bare det at snakke om det hjælp mig rigtig meget. 

PS. min jalousi er altså ikke helt væk. Jeg kender det stadigvæk godt. Men jeg er bare blevet bedre til at komme videre og ikke lade det ødelægge alting når jeg kan mærke det indeni. 

Kommentarer

Du har nok ret i det du siger med at snakke med en kontaktperson, eller en anden voksen. Det at finde ud af hvor og hvorfor jalousi opstår vil helt sikkert hjælpe. Mener dog stadigt at det er godt at tale med vennen om det. Selvfølgelig behøver vennen ikke at ændre på sin adfærd omkring det, hvis ikke vennen gider. Dog har jeg overværet en sådanne situation før, hvor en af mine venner flirtede med en af mine andre venners crush. Da ven2 sagde at det var hans crush, stoppede ven1 med at flirte med hende, siden han sådan set kun syntes hun så godt ud... 

- Boblo - 4 år ago.
Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet