Har du prøvet at lave noget på nettet, som du ikke er stolt af? Yellow kender turen:

Men hvad gør man lige, når man har opført sig dumt på den måde?

 

På nettet har vi en tendens til, at opføre os på en lidt anden måde end vi gør, når vi står over for andre i den virkelige verden. Vi har det fx med at overdrive. I stedet for at kunne lide noget, så ELSKER vi noget. I stedet for ikke at kunne lide noget, så HADER vi noget.

Og så er vi meget mere hæmningsløse. Når man sidder bag sin skærm er det nemt at få fyret den ene sviner af efter den anden, fordi man ikke umiddelbart kan se den andens reaktion. På nettet siger vi ofte ting, som vi ikke kunne drømme om at sige i virkeligheden. Og hvad gør man så lige, når man har fået sagt eller skrevet noget til eller om nogen, og så fortryder bagefter?

 

Yellow stod i situationen, og I gav ham nogle pisse gode assists. Så gode, at vi har sammenstykket dem til tre gode råd til, hvad du selv kan gøre hvis du står i en lignende situation:

1. Stop! Det er vigtigt, at du stopper det du har gang i med det samme. Og har der været andre med, er de vigtigt, at du også får dem stoppet, For det I har gang i, er ikke i orden.

2. Vær ærlig! Det kan være enormt grænseoverskridende og føles som det sidste man har lyst til, men det bedste du kan gøre er at "come clean" og være ærlig omkring hvad du har gjort. Det kan godt være, ta det betyder, at forholdet til dem det er gået ud over bliver lidt mere køligt, men på sigt vil de værdsætte din ærlighed og det vil også lette din samvittighed.

3. Stå ved det! Uanset om du selv vælger at come clean eller om det sker fordi der er nogen, der caller dig på det, så stå ved dine handlinger. Sket er sket og du kan ikke lave fortiden om. Men det du kan gøre, er, at stå ved dine handlinger og sørge for ikke at gøre det igen.

 

Vi kan alle komme til at lave noget lort, der sårer andre. Hvis du er kommet til at lave noget lort er det vigtigste du kan gøre, at lære af dine fejl, og sørge for, at det ikke gentager sig.

 

MitAssist-teamet

 

 

Fandt du ikke helt det du søgte? Stil et spørgsmål her på siden, og få gode assists fra de andre drenge - de sidder klar til at få dig godt videre.