Seksualitet er en finurlig størrelse, der til tider kan være svær at blive klog på. Man kan være helt sikker på, at man er straight, men så pludselig føle sig tiltrukket af sin bedste ven. Men betyder det så at man er homo- eller måske biseksuel? Eller er det helt normalt?

 

At udforske sin seksualitet

I ungdomsårene bruger de fleste af os enormt meget krudt på at udforske vores seksualitet. Kroppen udvikler sig og man begynder at synes, at de andres kroppe er spændende. Man begynder at eksperimentere med onani og sex og prøver alle mulige og umulige ting af, både med sig selv og med andre. Og det er alt sammen helt naturligt. Det er rigtig vigtigt at udforske sig selv og sin krop, og mærke efter, hvad man kan lide og ikke lide, hvad man tænder på og ikke tænder på. Og bare fordi, at man føler sig tiltrukket af sin kammerat eller tænder på bøsseporno, betyder det ikke nødvendigvis, at man selv er homoseksuel. Det kan sagtens være, at det er derfor, men det kan ligeså vel være en del af en sund og naturlig udvikling, hvor man lærer sig selv, sine seksuelle præferencer og sine grænser at kende.

 

En naturlig nysgerrighed

Det Jax i opslaget ovenfor oplever, er derfor helt naturligt. Han er tydeligvis dybt forvirret og kan ikke finde ud af hvilket ben han skal stå på. Men der har I alle sammen bare været pisse gode til at sige “Chill bro - det er helt normalt!”. For det ER nemlig helt normalt. Og som flere af jer skriver i jeres assists er det et eller andet sted også underordnet hvad det hedder, bare man har det godt og kan slappe af i det.

 

Hvordan ved jeg, hvad jeg er?

Hvis man begynder at blive i tvivl om sin seksualitet kan det være nærliggende at google nettet tyndt i forsøget på at finde en test, der kan give en et tydeligt svar. Men så simpelt er det sjældent. Så hvis du er i tvivl er der nok i virkeligheden kun en måde at finde ud af det på: Du må prøve dig frem! Hvis du har lyst til at være sammen med en fyr, så prøv det. Hvis du har lyst til at være sammen med en pige, så prøv det. Når du prøver noget nyt af, som du er nysgerrig på, lærer du dig selv lidt bedre at kende og kan bedre mærke hvad du er til og ikke er til.

 

Vær ikke bange!

Det kan være skræmmende at skulle kaste sig ud i at eksperimentere, men det er nogle meget sunde erfaringer at gøre sig. Og når du så har eksperimenteret tilpas længe og har fundet ud af hvad du er til, så vær ikke bange for at fortælle det til resten af verden. Langt de fleste vil tage imod dig med åbne arme og respektere og anerkende dig, for den du er.

 

MitAssist-teamet