Deltidsjob med 4 timer pr. uge. Er det normalt?

Hej!

Jeg har efter en snart halvt års lang jobjagt været så heldig at have fået et deltidsjob hos en fastfoodkæde nær min skole. 

Jobbet er super fedt, jeg møder en masse kunder, snakker en del med mine kolleger og får tit lov til at levere mad i deres bil. 

Indtil nu har jeg dog været på prøveperiode i snart 3 uger (fordi jeg ikke har nogen erhverserfaring), og jeg får derfor ikke løn før min vagt i næste uge. Nu er jeg dog blevet tilføjet til deres interne vagrtsystem, hvor jeg kan se, at jeg kun har 1 vagt pr. uge modsat ungarbejderne under 16, som typisk har 2-3 vagter pr. uge. 

Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne op på de mindst 2 vagter om ugen også, da jeg for det første gerne vil have flere penge og for det andet har en del fritid, som jeg lige så godt kan bruge på at arbejde. 

Jeg har skrevet til min chef og anmodet om at få min. 2 vagter pr. uge, og han svarede mig, at han vil huske det, men at jeg lige nu kun står til at have 1 vagt pr. uge. 

Dette finder jeg underligt, da jeg efter at have søgt hundredevis af jobs i godt et halvt år har erfaret mig, at mange virksomheder har krævet mindst 8 timers arbejde om ugen - også for dem over 18 år. Desuden må jeg jo også have lukkevagter nu, når jeg er over 18 år, hvorfor det undrer mig, at de ikke vil have mig på flere vagter. 

Mit spørgsmål til jer er derfor: Er det normalt at have så få vagter på en uge som 18-årig, og har I erfaring med, at det stiger med tiden? 

Jeg overvejer pt. at søge efter et bijob til at forhøje min månedlige indkomst, men jeg kan ikke helt vurdere, om det er en god idé, da jeg ikke er sikker på, om jeg på et tidspunkt kan få flere timer på min nuværende arbejdsplads. 

Jeg håber meget, at I kan hjælpe mig med at blive lidt klogere på dette! :) 

1 assist [Løst]
Bobcat har bedt om assist fra coach Maya Mayas billede
1 Answer

This one is the BEST answer!
Valgt som bedste assist
1
0

 

Hej Bobcat.  
Fedt du har fået et job  - god indsats og tillykke med det :-)  
Mht. timer og hvad der er minimum, det ved jeg ikke så meget om - men det er godt du lader din chef vide at du ønsker flere timer. Mange steder anvender ung-arbejder, altså under 18 år da lønnen er mindre, så det er måske derfor de andre har flere timer. MEN de har også ansat dig og det du kommer med af indsats og personlighed!...og det havde de ikke gjort, hvis ikke de syntes du var god for forretningen. Derfor kunne du prøve finde ud af hvordan du kan gøre dig selv mere "uundværlig", og lægge vægt på det du har mulighed for, som de der ikke er 18 har mulighed for. 
Kommer der alligevel ikke flere timer - så er det bare om at holde fast i jobbet alligevel, imens du søger et andet. Selvom det er uretfærdigt - er det altid nemmere at få et nyt job, når du har et i forvejen.  
Så bare hold fast i din plan og gode motivation :-)
- Maya

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet