Stepfar/bror

Hej allesammen!
Jeg er ligenu på skiferie sammen med min mor, papfar, papborb og en anden familie som vi er rigtige tætte med. :)
Mit problem er at jeg ofte bliver lidt træt at min papfar og papbror og det her været meget her på skiferien. :/ hvilket ikke er så fedt da det ellers er meget hyggeligt når der ikke er noget...

F.eks igår da vi sad og spiste var der noget i maden jeg ikke kunne lide og derfor sad jeg for mig selv og suterede det fra uden at forsture nogen andre. da min papfar bryder ind med. "kan du ikke bare spise maden ligesom alle os andre?" hvortil jeg bare svarede "nej for jeg bryder mig ikke om det (det jeg sad og suterede fra)" hvor han efterfølgende svare. "det er jo forfanden ikke giftigt vi andre sidder og spiser det. (det skal lige siges at det ikke kun er på skiferien det sker. :/ ) 
jeg sad heldigvis tæt på en vi bare lige kalder Mathias, som også selv bliver rimelig sur når folk kommentere på sådan noget (mathias er ca 26 år) og han gik ind og forsvarede mig. (Tak Mathias) men min mor er lidt på begge sider og det forstår jeg ikke. (eller synes bare ikke det er iorden) hun sagde at hun kunne godt forstå min papfar med hunsyn til at det ikke var "giftigt" men hun kunne også godt forstå at hvis jeg ikke kunne lide det så skulle jeg heller ikke spise det...

mit problem er bare at generalt min papfar og papbror kommentere på når jeg gør noget der ikke liggggggeeee passer dem... og jeg synes det er PIS*E ireterene og har op til flrere gange bedt dem om at stoppe uden at sige noget til min mor da jeg ikke har lyst til at starte noget mellem hende og min papfar/bror...
Hjælp mig hvad skal jeg gøre... :(

1 assist [Løst]

Kommentarer

Tak for hjælpen!

- Unknown - 9 måneder siden
1 assist

This one is the BEST answer!
Valgt som bedste assist
1
+1

Din papfar lyder da helt utrolig smålig. Hold da op. Sådan en som ham ville jeg ikke kunne holde ud - det kan jeg ligeså godt være ærlig at sige. 

 

Hvis du sidder og sorterer de ting fra i maden, du ikke kan lide, uden at du forstyrrer andre og tilsyneladende prøver at skabe så lidt opmærksomhed som muligt, skal din papfar da bare blande sig helt udenom. Længere er den sådan set ikke. 

 

Næste gang, din papfar laver et lignende nummer, synes jeg, at du skal sætte ham godt og grundigt på plads - evt. aftal og allier dig med Mathias på forhånd. Du skal sige tingene, som de er, til din papfar. Prøv evt. at spørge ham, om der er noget mad eller andet, han ikke selv kan lide, og så prøv at stille ham et scenarie, hvor han bliver tvunget til at spise dette alligevel. På denne måde kan du fodre ham med hans egen medicin, og det har ofte en god virkning. 

 

Hvis dette ikke virker, så skal du tage en diskret 4-øjnes snak med din mor, hvor du fortæller hende dine frustrationer. Som din mor har hun ansvaret for, at du har det godt - også under din papfar- og papbrors selskab. Derfor må hun tage den nødvendige snak med de to, hvis de ikke vil lytte på hverken dig eller Mathias. 

 

Det er 100% din papfar, der ligger med problemet i denne sag, da du ikke som sådan har gjort noget for at provokere ham. Han er den voksne, og derfor må han også opføre sig som denne. Det kan ikke nytte noget, at han skaber sig på denne måde, og det skal du sige klart fra overfor.

 

Husk, at det er okay at sætte grænser overfor andre mennesker. Man skal ikke finde sig i alting, hellere tage snakken/konflikten end at lade de vigtige ting blive glemt. Hvis vi ikke tør at snakke med hinanden om problemerne, så bliver problemerne ikke løst, og så svarer det til at gå to skridt frem og to tilbage :).

Gå til assist