De presser mig

Hej
Jeg går i 2.g. Efter gymnasiet ved jeg ikke helt hvad jeg vil men min passion er musik og jeg vil gerne kunne leve af det, eller prøve det af som det mindste. Problemet er at mine forældre allerede har en plan for mit liv og der passer musik bare ikke ind. De vil have jeg læser jura eller medicin og alt andet er det forkerte. Min far er selv ingeniør og min mor er advokat. De kommer fra Iran men jeg er født i DK men for dem er uddannelse det vigtigste af alt. Tror også det har noget med kultur at gøre for ingen af mine venner med danske forældre bliver presset på den måde.
Det stresser mig at de har lavet planer for mig. De lytter overhovedet ikke når jeg siger at jeg ikke ved hvad jeg vil. Tør slet ikke fortælle at jeg drømmer om at koncentrere mig om musikken. Nogen der har prøvet at gå imod forældrene? Hvordan får jeg det sagt og hvad nu hvis de går imod? Skal jeg gå med mine drømme eller gøre som de vil selv om det føles forkert.

5 assists
Rizz2 har bedt om assist fra coach Mohammed Mohammeds billede
5 assists

1
0

Hej

Gør op med dig selv om du skal bruge dit liv på at leve dine forældres drømme ud eller dine egne?

Du skal selvfølgelig leve dine egne drømme!

Du er meget anderledes end dem og du skal ikke blive afhængig af deres accept af dine drømme. Gå efter din musik, gå efter alt det du elsker og sig fra over for deres ambitioner på dine vegne.

Spild ikke dit liv på at gøre dine foældre glade - gør dig selv glad, det er det du har et ansvar over for, så må dine forældre lære at respektere dine valg. Ellers må du sige klart og tydeligt fra.

Du har kun et liv - brug det på det der tænder dig, der hvor din passion er!

Skulle du opdage en dag, at du ikke kan leve af din musik alene, så gør det til din fortsat brændende interesse, og se om du kan fx læse på konservatoriet, blive gymnsielærer og undervise i musik eller noget lignende, hvor musik bliver en vigtig del af dit liv.

Tro på dig selv!!!

Så kommer dine forældre nok også til at tro på dig en dag. Og ellers er det jo værst for dem selv :)

If you can dream it you can do it!

Gå til assist

1
0

Hej Rizz

 

Først og fremmest beklager mit sene svar.

Jeg ved, hvor svært det kan være at komme fra en familie med anden etnisk baggrund end dansk og det, at forældrene har en plan for, hvad man skal i fremtiden. Det ved jeg fordi, jeg har en kammerat, der har stået i en situation, der mindede om din situation. Og det han gjorde var, at han fortalte hans familie om hans planer, og hvor meget det betyder for ham at læse til pædagog. 
Familien kunne ikke forstå, hvorfor han vil være pædagog, da de mente, at der klart var flere penge i jura/medicin studiet og, at der var mere prestige i det. Han forklarede dem, at han brændte for at gøre en indsats for mennesker, og det var det, der tiltalte ham, og det han havde lyst til at arbejde med, hvilket gjorde, at de forstod ham bedre.

Det var selvfølgelig ikke nemt for forældrene at acceptere hans valg, men de respekterede hans valg i sidste ende, selvom de ikke var glade for det.

Jeg ved godt, at det er stressende og bliver svært at fortælle dem det, men mit råd til dig er, at fortælle dem det som det er.

Fortæl dem, at du ikke har lyst til at være advokat, læge eller igeniør, men derimod, hvor passioneret du er for musikken, og det er der du kan se dig selv, beskriv hvilke følelser du står med. Fortæl dem, hvad det betyder for dig at arbejde med musik og hvor meget du vil det.

En god måde at fortælle dem det på, måske prøve at spørge ind til, hvad deres drøm er, og hvordan de har tænkt sig at udleve drømmen. Derefter prøve at få dem til at reflektere over, hvordan de vil have det med at du gik i mål med din drøm. Kom med nogle argumentere, som er overbevisende og som giver mening for dem.

Jeg håber, at det satte tingene i perspektiv og du kunne bruge mit råd til noget. Jeg ønsker dig al held og lykke med din fremtid.

Med venlig hilsen 

Mohammed

Gå til assist

1
0

Dit problem minder meget om det med at youtubere vil leve af youtube prøv at se nogle af deres videoer og se om de har nogle gode råd

Men mange siger få dig en uddanelse først

Gå til assist

1
0

Hej.

Du skal huske at der alligevel er noget tid til at gym er slut, og så synes jeg at du skal tage et sabbatår eller flere, hvor du kan arbejde med musik. Har selv samme plan om at lave nogen vilde beats og leve af det :) 

Gå til assist

1
0

Jeg har faktisk selv været der, jeg vil nemlig gerne kunne leve af at skrive, og mine forældre var også meget efter mig med "du kunne læse jura" og mange andre, og det gik mig virkelig på, Jeg fortalte dem til sidst at jeg gerne ville leve af at skrive, trods det var hårdt og svært at slå igennem, så ville jeg gerne være den som gav det et forsøg. De forslog så at jeg læste til journalist. Jeg tænke først, hvorfor ikke, de går vel ikke med til andet. Men efter noget tid blev jeg enig med mig selv om, at det ikke var noget jeg ville bruge mit liv på, så det var ikke det jeg ville vælge ud fra. I stedet fortalte jeg dem om det, og sagde, at jeg selvfølgelig ville tage en uddannelse, fordi det var mindst lige så vigtigt for mig, som for dem, men at jeg ikke ville læse noget af det de ønskede, jeg ville læse det jeg brændte for, og det måtte de altså bare få ind i hovedet, for det var mit liv, og jeg ville ikke gå og fortryde når jeg engang bliver færdig med min uddannelse. Jeg fortalte, at jeg bare gerne ville læse til noget, som i det mindste omhandlede det jeg brændte for, også om det så startede ud med at udgive bøger. De forstod det, og sagde at jeg skulle have en plan B, hvorefter mit svar var "tror I ikke at jeg allerede har planer helt til F?" 

Anyway... Mit råd er... Forsøg at fortæl dem det, forsøg at forklare dem det, hav dine argumenter i orden, og kom med eksempler. Håber det hjalp! :)  

Gå til assist