HJÆLP! Min ven ryger!

Hej allesammen

Hej, håber i kan hjælpe mig, min ven jokede på et tidspunkt om at han røg, vi troede ikke rigtigt på ham, men en af mine andrer venner fandt en pak cigaretter i hans taske. Ved ikke om han ryger, men hvad skal jeg gøre, vil ikke have at han ødelægger sit liv ved at ryge. Hvad havde i gjordt, og burde jeg sige det til mine forældre.

1 assist
Kasper har bedt om assist fra coach Alex Alexs billede
1 assist

1
0

Jeg er ked af at sige det, men du kan simpelthen ikke gå ind og lege barnepige overfor din ven på den måde, at du gerne vil afskærme ham fra at ødelægge sit eget liv med hans dårlige vaner. 

 

Det er selvfølgelig sørgerligt, at unge begynder at ryge, men erfaringer viser jo bare, at man ikke kan hjælpe folk, der ikke vil hjælpes. Derfor hjælper det ikke noget at skælde din ven ud, for han ved udemærket godt, at hans vane ikke er sund for ham. 

 

Din ven kan først komme ud af sit 'misbrug' dén dag, hvor han selv indser, at tiden til det er kommet. Før dét kan du råbe og skrige ad ham, men der vil ikke ske noget ved det, for han er ikke selv motiveret til at stoppe. 

 

Du kan godt snakke med dine forældre om det, men du skal gøre dem klart opmærksom på, at det skal blive mellem dem og dig. Du gør IKKE din kammerat en tjeneste ved, at du får dine forældre til at fortælle hans, at han ryger. Derimod ville du nok bare skubbe ham længere ud i sit misbrug, så han begyndte at ryge flere smøger, fordi han ville blive stresset over, at du har sagt det videre. Derudover ville han nok ikke være lige så tilbøjelig til at have dig som ven bagefter :). 

 

Overordnet set er mit råd: Lad ham være, giv ham tid og lad ham finde motivationen til at stoppe selv. Hvis han på et tidspunkt skulle begynde at ryge, når du er i nærheden af ham, kan du stå modsat vindretningen, så du ikke får røg i hovedet. Derudover kan du til den tid (hvis den kommer) begynde at spørge forsigtigt ind til hans forbrug af smøger, men du skal for guds skyld ikke begynde at læge politimand overfor ham og diske alle de sundhedsskadelige risici op for ham, for det hjælper absolut intet. 

 

Vi alle har ét eller andet i bagagen, som vi måske ikke vil have ud til alt for mange mennesker. Derfor kan det ikke nytte noget, at de personer, som er ens venner og ved, hvad man har med, begynder at stikke én i rygge og sladre til alle mulige. Det gør rigtige venner ikke :). 

 

Håber, at du fik svar nok i mit indlæg her. Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere hjælp. 

 

God aften.

Gå til assist

Kommentarer

Tak for dit assist, det hjalp meget :)

 

- Kasper - 1 uge siden